Gümüş Böceğinin İnsan Yaşamına Zararları
- Gümüş böcekleri yaşamlarını sürdürdükleri mekanlarda çeşitli yerlere dışkı ve salyalarını bulaştırarak gezerler. Eğer bu salgı ve dışkılar yiyeceklerinize bulaşırsa farkına varmadan bu böceklerin barındırdığı ya da başka bir yerden taşıdığı mikrop ve organizmaları vücudunuza alabilirsiniz.
- Kumaş yedikleri için giysi ve çeşitli kumaşlı eşyalarınızı zedeleyerek kullanılmaz hale getirebilirler.
- Kitap yaprakları ve kitaplarda kullanılan yapıştırıcılar en sevdikleri yiyeceklerdendir. Bu sebeple kütüphanenizde istemediğiniz görüntülere şahit olabilirsiniz.
- Duvar kağıdı bulunan mekanlarla duvar kağıdını yiyerek büyük maddi sonuçlar doğurabilirler.
GÜMÜŞ BÖCEĞİ
- Gümüş grisi bir rengi olduğu için gümüş balıkçığı denilmektedir.
- Toplumda bilinen diğer ismi gümüşcün böceğidir.
- Su damlasına benzeyen bir vücut yapısı vardır.
- Hareket ederken oldukça hızlıdırlar.
- Vücudu parlak pullarla kaplıdır.
- Her türlü ortamda yaşamlarını sürdürebilen gümüş böceğinin barınmak için ilk tercihleri nemli ve rutubetli alanlardır.
- Yumurtlama sistemi ile üreyen bu böcekler günde 20 adet yavru yumurtlama kapasitesine sahiptirler. Üreme hızları da bu duruma paralel olarak yüksektir. Yumurtalarını nem ve sıcaklık değerleri yüksek alanlara bırakırlar.
- Koloni halinde yaşarlar.
- Boyları 1-3 cm civarındadır.
- Gümüş Böcekleri herhangi bir evre geçirmeden yumurtadan çıktıkları halleriyle yaşamlarını sürdürürler. Ergin hale gelebilmeleri için 4 ay gibi bir süre yeterlidir.
- Yaşamlarını sürdürebilmek için şeker ve proteine ihtiyaç duyarlar. Bazı yapıştırıcılar, kağıtlar, tahıllar ve koliler bu böceklerin beslendikleri yiyeceklerden bazılarıdır.